Uvjeti korištenja

UVJETI KORIŠTENJA PORTALA ORTOPEDIA.HR

Korištenjem ovog portala podrazumijeva se da ste u potpunosti upoznati i suglasni s ovdje navedenim Uvjetima korištenja, te da Ortopedia.hr neće biti smatran odgovornim za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu.

Sadržaj portala

Sadržaj portala Ortopedia.hr korisnici koriste isključivo na vlastitu odgovornost. Portal Ortopedia.hr nije odgovoran za posljedice koje eventualno mogu nastati upotrebom ovog internet portala, kao ni za točnost, porijeklo, kvalitetu, pouzdanost ili sadržaj bilo koje informacije ili usluge dane preko ovih internet stranica, kao ni za sadržaj postavljen od strane korisnika ili trećih osoba.

Svi sadržaji koji su objavljeni na internet portalu ortopedia.hr, uključujući vijesti, autorske članke, slike, grafove i sve informacije koje odašilju autori, kao i sav drugi materijal koji se nalazi na portalu, služe isključivo u informativne svrhe.

Internet portal Ortopedia.hr sadrži informacije o brojnim temama, proizvodima i uslugama vezanim uz brigu za zdravlje i zdrav život. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta ili uputa o upotrebi pojedinih proizvoda kao niti promocija pojedinih proizvoda.

Portal Ortopedia.hr ne sadrži potpune medicinske informacije te je načinjen kao dodatak, a ne kao zamjena za stručnost, znanje i vještinu procjene medicinskog osoblja koje se brine o bolesniku, niti kao preporuka za bilo koji određeni program liječenja.

Internet portal Ortopedia.hr sadrži baze podataka unutar Adresara sa liječničkim ordinacijama, zdravstvenim ustanovama, te drugim specijaliziranim subjektima koji se bave brigom o zdravlju i zdravom životu.

Namjena informacija sadržanih na ovom portalu nije dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije s kvalificiranim medicinskim osobljem. Za savjete i upute o proizvodima i uslugama koji se spominju na ovoj internetskoj stranici, molimo obratite se izravno medicinskim izvorima, liječničkom ili ljekarničkom osoblju.

Stavovi izneseni u autorskim kolumnama, sadržaju i komentarima, ne odražavaju stavove redakcije portala, već su to osobni stavovi autora i komentara.

Niti jedan dio portala Ortopedia.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih. Portal Ortopedia.hr posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala.

Portal Ortopedia.hr nije odgovoran za sadržaj stranica oglašivača na ovoj web stranici, te ni za kakvu štetu nastalu reklamiranjem na njoj.

Pravo na izmjene sadržaja i usluga

Portal Ortopedia.hr zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Autorska prava

Sadržaj koji se nalazi na portalu Ortopedia.hr su vlasništvo autora i suradnika. Sadržaji koji nisu vlasništvo Ortopedia.hr portala, autora i suradnika, su potpisani s navedenim izvorom odakle se prenose i kao takve su u potpunosti i bez izmjena objavljene prema izvoru s kojeg su navedene.

Članci i vijesti objavljeni na ovom portalu vlasništvo su njihovih autora odnosno navedenog izvora sadržaja. Umnožavanje ili kopiranje autorskog sadržaja sa ovih stranica, u bilo kojem obliku, dopušteno je ako kontaktirate navedenog autora ili redakciju portala.

Sve ovdje objavljene fotografije i tekstovi su autorizirane i pripadaju Ortopedia.hr portalu, osim onih koje su navedene izvorom sadržaja ili fotografije, te nije dozvoljeno korištenje ovih materijala bez pismene suglasnosti autora.

Linkovi

Neki od linkova na portalu vode na druge web-stranice i usluge koji nisu u vlasništvu niti pod kontrolom portala Ortopedia.hr. Portal Ortopedia.hr nije odgovorna za sadržaj tih stranica.

Ortopedia.hr sadrži informacije trećih strana i linkove na druge internetske stranice nad kojima nema nikakvu kontrolu. Takve su informacije označene na odgovarajući način uz upućivanje na pravo vlasništva trećih osoba. Ortopedia.hr ne daje nikakva jamstva u pogledu njihove točnosti i ne preuzima nikakvu odgovornost za iste.

Obveze korisnika

Korisnicima Ortopedia.hr portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga ortopedia.hr portala
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom
  • objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane
  • svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme
  • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

Pravila komentiranja

Komentari objavljeni na portalu Ortopedia.hr ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Zaštita privatnosti

Politiku zaštite privatnosti možete pročitati na ovoj poveznici.

Kolačići

Politiku zaštite privatnosti možete pročitati na ovoj poveznici.